BodyMind Energy Balancing Method-hoito

Sydämellisesti tervetuloa voimaantumaan BodyMind Energy Balancing Method -hoitoon

Miten voin olla avuksesi?

Oletko stressaantunut, väsynyt tai nukut huonosti?

Hoito voi purkaa tehokkaasti jumiutunutta stressiä hermostostasi antaen kehollesi ja mielellesi mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittua. Tämän myötä myös nukkuminen voi helpottua ja unen laatu parantua.

 Hoitoon voi tulla myös vain rentoutumaan kokonaisvaltaisesti.

Kärsitkö kroonisista tai akuuteista kivuista, säryistä tai vammoista?

Kivut, säryt ja jumit kertovat usein kehon virheasennoista. Energeettisen jäsenkorjauksen avulla rentoutetaan asentoa ylläpitävät syvät lihakset, jolloin nivelet pääsevät palautumaan normaaliin tilaan. Hoidossa poistetaan kipujen juurisyitä, jolloin kivut voidaan saada pois lopullisesti. Energiahoito voi nopeuttaa myös vamman parantumista.

Koetko arkeasi haittaavia tunteita tai ajatuksia? Ovatko menneet tapahtumat esteenä arjessasi?

Mm. EFT:tä (Emotional Freedom Technique) käyttäen pystymme poistamaan hermostoon jumiutuneita, tunteita, muistoja ja uskomuksia, jotka aiheuttavat niin fyysisiä kuin psyykkisiä oireita. Hoidossa ei ainoastaan käsitellä tunteita, vaan tunnistetaan niiden juurisyyt ja poistetaan ne hermostostasolta, jolloin olo kevenee välittömästi.

Koetko suurempia terveyshaasteita tai kaipaatko tukea vaikean sairauden äärellä?

Hoito aktivoi tehokkaasti parasympaattista hermostoa, jonka myötä kehoon palautuu homeostasia, eli tasapainoinen tila. Tällöin kehon omat, viisaat paranemisjärjestelmät pääsevät aktivoitumaan ja myös krooniset haasteet saavat mahdollisuuden parantua. Kohossasi ja hermostossasi on valtava voima, kun sille vain annetaan mahdollisuus.

Mitä energiahoito on ja miten se vaikuttaa? 

Energiahoito on kehon tasapainoisen tilan eli homeostaasin edistämistä autonomisen hermoston kautta. Autonominen hermosto toimii ilman tietoista ohjausta sisältäen kaksi haaraa: sympaattisen ja parasympaattisen hermoston. Sympaattinen hermosto on aktiivisena silloin, kun sinun täytyy saada aikaiseksi ja suorittaa, eli toisin sanoen enemmän tai vähemmän stressaavissa tilanteissa, ja silloin, kun tilanne lamaannuttaa sinut täysin. Parasympaattinen hermosto on sympaattisen hermoston toinen haara ja sen ollessa aktiivisena keho ja mieli rentoutuu ja palautuu stressaavista tilanteista.

Stressi on lyhytkestoisena terve ja aikaansaava voima. Nykyajan tehokkuuskeskeisessä maailmanmenossa on kuitenkin hyvin yleistä, että vähintäänkin matalatehoinen stressi on päällä koko ajan: on kiire, dead line lähestyy, pitäisi saada valtavasti aikaan, suorittaa ja olla tehokas koko ajan, huolehtia lasten harrastuksista, nähdä ystäviä, harrastaa liikuntaa, laihduttaa jne. Nämä kaikki ja paljon muita nykyajalle tyypillisiä stressin aiheuttajia kun pinotaan yhteen, on lopputuloksena pitkäkestoinen stressi. Kun stressi kestää riittävän pitkään ja pitää sympaattisen hermoston aktiivisena, hermostolle muodostuu koko ajan haastavammaksi ja haastavammaksi päästä takaisin parasympaattiseen tilaan. Energiahoidon tehokkuus piileekin siinä, että se voi purkaa tehokkaasti kroonista stressiä autonomisesta hermostosta, jolloin parasympaattinen hermosto aktivoituu ja saa aikaan kehon luonnollisten korjaustoimenpiteiden käynnistymisen sekä kehon palautumisen tasapainoiseen tilaan. 

Keho pääsee korjaamaan itse itseään; kuten se on suunniteltu.


Mitä BodyMind Energy Balancing Method -hoito voi tarjota Sinulle?

Sinä rentoudut

Koska päästät hermostotasolla irti stressikuormista


Sinun kipusi lievenevät

Koska kehon virheasennot korjaantuvat, sinä vahvistut


Sinun kehosi voimaantuu

Koska hermostosi rauhoittuminen antaa kehollesi mahdollisuuden rakentaa itsestään entistä vahvemman ja terveemmän

Sinun mielesi tasapainottuu

Koska kohtaat ja vapautat kipeitä muistoja, ajatuksia ja tunteita kannatellusti, lempeästi ja turvallisesti


Sinä energisoidut

Koska tunnelukkojen poistaminen tietoisesta ja tiedostamattomasta mielestä vapauttaa energiaa kehon ja mielen muuhun käyttöön 


Sinä lisäät itsetuntemustasi

Koska opit mahdollisia syy ja seuraus-suhteita, jolloin pystyt jatkossa itse tietoisesti vaikuttamaan hyvinvointiisi


Mitä energia on?

Olet varmasti kuullut sanottavan, että kaikki on energiaa. Ja näin onkin. Kun tutkitaan yksittäistä atomia, mikä toimii kaiken elollisen ja elottoman pienimpänä rakennuspalikkana, koostuu se materiasta ja energiasta. Materiaa ovat kvarkit, neutronit, protonit ja elektronit, loppuosa on energiaa. Itseasiassa tämä tulisi esittää toisin päin, sillä yli 99% atomista on energiaa ja vain alle 1% materiaa.

Energiaa on siis kaikki. Ja kaikkialla. Aurinko tuottaa suurimman osan maapallon energiasta. Energiaa on maassa ja ilmassa. Kun energiahoidossa hoitaja energisoi, virrattaa hän tätä maassa ja ilmassa olevaa energiaa kehonsa kautta. Hän ei siis anna omasta energiastaan.

Energia on koko ajan liikkeessä. Energia virtaa kehoon ja sieltä pois energiakeskusten kautta. Nämä ovat kehossa alueita, joissa risteää myös erityisen paljon hermoja, minkä vuoksi niitä voidaan kutsua myös hermokeskuksiksi. Voit kuulla niitä kutsuttavan myös chakroiksi. Kehon sisällä energia virtaa energiakanavia eli meridiaaneja pitkin. 

Miten energiakierto vaikuttaa terveyteen?

Kuten sanottua, energia liikkuu kehoon, kehossa ja kehosta koko ajan. Joskus kuitenkin energiakierto häiriintyy. Syntyy tukoksia, jotka estävät energian virtaamista vapaasti ja elinvoimaisuutta luoden kehossa. Kun energiakierto häiriintyy, hermosto reagoi ja solujen välitön ja tehokas kommunikointi, solusignalointi, häiriintyy aiheuttaen häiriöitä ensin solujen, sitten kudosten (esim. suolinukka), elinten (ohutsuoli), elinjärjestelmien (ruuansulatusjärjestelmä) ja lopulta koko elimistön tasolla.

Näitä energiatukoksia aiheuttavat erilaiset traumaattiset kokemukset ja padotut tunnereaktiot, joita meille jokaiselle kertyy elämän varrelta heti syntymästä lähtien ja jopa sitä ennen. Nykytiede osoittaakin, että käsittelemättömät traumat voivat periytyä jopa muutaman sukupolven takaa.

Energiahoidossa puretaan näitä tukoksia, eli hoidetaan oireen juurisyitä. Joskus juurisyy on hyvin pinnassa ja hoito tuottaa tulosta välittömästi. Joskus taas juurisyy on todella syvällä, vuosien takana ja haudattuna monien kivuliaiden elämäntapahtumien ja tunnereaktioiden alle. Juurisyyn syvyys onkin se, mikä vaikuttaa hoitotuloksen nopeuteen. Joskus yksikin hoitokertaa riittää poistamaan juurisyyn ja saa aikaan oireen poistumisen. Usein hoito on kuitenkin kuin sipulin kuorintaa, jolloin kerros kerrokselta kuoritaan tukoksia pois, kunnes juurisyy tulee esiin ja poistettavaksi. 

Hellävarainen mutta tehokas hoitomuoto sopii kaikille

Hoito on hyvin hellävaraista. Hoidossa ei manipuloida tai niksautella manuaalisesti mitään, minkä vuoksi se on hyvin turvallinen hoitomuoto. Turvallisuutensa vuoksi hoito sopii erinomaisesti ihan kaikille, vauvasta vaariin. Hoitoa annetaan kevyesti koskettaen tai hermokeskuksiin kehon ulkopuolelta vaikuttaen. Tunnekehoa hoidettaessa keskustellaan juurisyiden löytämiseksi, mutta muuten asiakas voi vain rentoutua koko hoidon ajan. 

Hoitaa voidaan myös eläimiä. Eläimet ovatkin upeita hoidettavia heidän vastaanottavuutensa vuoksi. Kuinka nopeasti voit odottaa hoitotuloksia?

Hoitokertojen tarve on hyvin yksilöllistä ja siihen vaikuttavat vaivan laatu ja moninaisuus. Yhdelläkin hoitokerralla voidaan saada vaiva paranemaan, mutta yleensä kolme hoitokertaa on hyvä alkusysäys kehon paranemisprosesseille. Hoitokertojen määrään vaikuttavat juurisyiden syvyys ja voimakkuus eli elämän aikana koettujen haasteiden, traumojen ja tunnereaktioiden määrä ja intensiteetti. Esimerkiksi vauvat ja lapset saavat yleensä avun hoidosta hyvin nopeasti, koska heillä tätä stressihistoriaa on vähemmän. Rankan historian omaava henkilö saa yleensä heti helpotusta lyhyemmäksi aikaa, mutta voi tarvita useamman hoitokerran saadaksensa pysyvän avun. 

Itse hoitotapahtuma on vasta hoidon alkusysäys. Hoitotilanteen jälkeen hoito jatkuukin kehossa noin 3-5 päivää hermoston purkaessa ja tehdessä korjaustoimenpiteitä. Etenkin alussa olisi hyvä saada kolme hoitokertaa 5-7 päivän välein, jolloin hoidon vaikutus säilyisi jatkuvana ja hermostolla olisi rauha korjata kehoa pidempään. Tämän jälkeen hoitokertoja voidaan yleensä harventaa ja ylläpitoon riittääkin usein hoito 1-2 kuukauden välein.  

Asiakaspalautteet

Lue asiakkaideni kokemuksista

"Energiahoitokerrat auttoivat todella hyvin purkamaan tunneperäistä "kuormaa". Vastaanotto oli lämmin ja oli helppo "antautua" hoidolle. Hoidon jälkeen olo on ollut todella kevyt, kuin olisi uudestisyntynyt."

Alle 30 v. nainen

"Tiinan hoito oli kokonaisvaltainen ja Parantava. Myös hyvin puhdistava. Joten suosittelen varaan mahdollisuuden mukaan päivän tai pari hoidon jälkeen lepoon ja itseensä keskittymiseen."

Alle 40 v. nainen

"Mielestäni oleellista on,että vaikutit heti sopivalta ja luotettavalta. Läsnäolosi, sekä maanläheinen "ote " myös tärkeää. Hoitojen myötä olo oli kevyempi, ja itsetuntemuskin hieman lisääntyi. Kiitos!"

Alle 65 v. mies

"On ihanaa, kun joku keskittyy vain minuun ja minun hyvinvointiini. Se on kuin silittäisi myötäkarvaan. Hyväksyy minut sellaisena kuin olen, arvioimatta❤️ Huomasin varsinkin niskan ja hartioiden rentoutuvan ja lihasten pehmenevän hoidon ansiosta. Hoito ei myöskään satu, on lempeää, läsnäolevaa hoitoa. Siitä varmasti saa juuri niin paljon kuin on valmis vastaanottamaan. On hyvä jos pystyy rentoutumaan ja antautumaan hoidettavaksi ihmettelemättä niin paljon sitä, mitä tapahtuu hoidon aikana❤️"

Nainen, alle 70 v.

"En muista koska viimeksi olen nukkunut niin hyvin, kun viime yönä. Lonkka ei ole kipeä ja olkapää toimii. Eilen illalla nappasin puseron kaksi kertaa normaalisti pään yli kaksin käsin vetäen. En tajunnut ennen, kun olin ottanut puseron pois, kuinka helposti ja kivuttomasti se kävi. Liike tuli vanhasta muistista.

Ihan uudestisyntynyt olo. Kiitos!"

55 v. nainen

"Vauvaa vaivasi hidas suolentoiminta ja siitä johtuva kipuilu, eikä normaalit hieronta/jumppa/mallasuute-konstit auttaneet. Apua saatiin jo yhden käynnin jälkeen, kun ummetus heti seuraavana päivänä helpotti! Hoitoa jatkettiin aluksi muutaman päivän välein, sitten aina ummetuksen ilmaantuessa uudelleen. Vauva sai hoitoa myös etänä, kun vatsavaivat alkoivat ollessamme reissussa. Kuukauden jälkeen vaiva helpotti kokonaan, ja nyt meillä on tyytyväinen, mahavaivaton vauva :)

Vauva selkeästi nautti hoidoista, kipeänäkin rentoutui Tiinan käsien alla. Myös äiti sai huokaista, kun vauvalla oli hoidon jälkeen niin hyvä olla!"

3 kk vauvan äiti

"Voimaannuttava kokemus ❤️"

Alle 70 v. nainen

"Erittäin sydämellistä, asiallista, ihmislähtöistä ja asiakasta kuuntelevaa sekä omistautuvaa palvelua! Tiinan syventyvä hoito toi varmuutta ja selkeyttä tulevaan, Vastauksiakin:)"

Alle 60 v. nainen

"Kehoa voimaanuttava"

70 + v. nainen

Usein kysyttyä

Miten valmistautua hoitoon?

Sinun ei tarvitse mitenkään erityisesti valmistautua hoitoon. Sinun kannattaa pukeutua mukaviin ja rentoihin vaatteisiin, joissa pystyt parhaalla mahdollisella tavalla rentoutua. Hoitoa varten ei tarvitse riisuutua. Ennen ja jälkeen hoidon on hyvä huolehtia riittävästä nesteytyksestä.

Miten toimin hoidon jälkeen ja kuinka kauan hoitovaikutus kestää?

Hoidon jälkeen sinun on hyvä kuunnella omaa kehoasi. Hoidon jälkeen saattaa väsyttää, jolloin keholle on hyvä tarjota sen tarvitsemaa lepoa. Nesteytyksestä on hyvä huolehtia nauttimalla runsaasti vettä.

Itse hoitotapahtuma on vasta hoidon alkusysäys ja hoidon vaikutus jatkuukin kehossasi vielä noin 3-5 päivää hoidon jälkeen. Kevyt liikunta on suositeltavaa, mutta raskaamman liikunnan ja esimerkiksi hyvin kuumassa saunomisen tai avannossa käymisen suosittelisin siirtämään parin päivän päähän hoidosta, jotta hoidon vaikutus on mahdollisimman tehokas. 

Voiko kaikkia hoitaa?

Jos sinulla on juuri meneillään syöpähoitoja, suosittelen ottamaan energiahoitoa hoitojaksojen välissä, ei niiden aikana. Energiahoito on hyvin puhdistava hoitomuoto, joten mikäli energiahoitoa annetaan samanaikaisesti syöpähoitojen kanssa, on olemassa vaara, että keho alkaa puhdistautumaan annetuista lääkeaineista, jolloin niiden teho voi laskea. Lääkehoitojen välissä on paras aika tukea kehon jaksamista ja omien paranemismekanismien aktivoitumista.

Energiahoito vahvistaa tehokkaasti kehon omaa immuniteettijärjestelmää ja paranemismekanismeja, minkä vuoksi elinsiirtopotilaiden hoitoon voi liittyä riskejä. On olemassa pieni mahdollisuus siihen, että oma keho alkaa hylkiä siirrettyä elintä.

Tunnekehoa voidaan hoitaa turvallisesti aina ja siitä voi olla valtava hyöty myös edellä mainituista sairauksista toipumisessa.


Energialääketiede länsimaisen lääketieteen rinnalla

Energiahoito kuuluu energialääketieteen piiriin ja lukeutuu täydentäviin hoitomuotoihin. Hoidon ei ole tarkoitus poissulkea länsimaisen lääketieteen hoitoa, vaan energialääketiedettä voidaan pikemminkin hyödyntää länsimaisen lääketieteen rinnalla entistä parempien hoitotulosten aikaansaamiseksi.

Jos sinun oireesi vaativat lääkärin arviota, olethan yhteydessä terveydenhuoltoon. Hoitava lääkäri vastaa aina sairauksien hoidosta ja seurannasta, enkä minä ota ota kantaa niiden hoitoon tai lääkitykseen.

Tunnekehoa voidaan hoitaa turvallisesti aina ja siitä voi olla valtava hyöty myös edellä mainituista sairauksista toipumisessa.