Usein kysyttyä
Mitä energiahoito on ja miten se vaikuttaa?
Energiahoito on kehon tasapainoisen tilan eli homeostaasin edistämistä autonomisen hermoston kautta. Autonominen hermosto toimii ilman tietoista ohjausta sisältäen kaksi haaraa: sympaattisen ja parasympaattisen hermoston. Sympaattinen hermosto on aktiivisena silloin, kun sinun täytyy saada aikaiseksi ja suorittaa, eli toisin sanoen stressaavissa tilanteissa, ja silloin, kun tilanne lamaannuttaa sinut täysin. Parasympaattinen hermosto on sympaattisen hermoston vastakohta ja sen ollessa aktiivisena keho ja mieli rentoutuu ja palautuu stressaavista tilanteista.
Stressi on lyhytkestoisena terve ja aikaansaava voima. Nykyajan hektisessä maailmanmenossa on kuitenkin hyvin yleistä, että matalatehoinen stressi on päällä lähes koko ajan: on kiire, dead line lähestyy, lapsia täytyy kuskata, pakko liikkua, pakko suorittaa koko ajan jne. Tämä, varmasti kovin monelle tuttu, pitkäkestoinen stressi aiheuttaa sen, että sympaattinen hermosto on koko ajan pienessä hälytystilassa estäen parasympaattisen hermoston toimintaa. Energiahoito purkaa tehokkaasti kroonista stressiä autonomisesta hermostosta, jolloin parasympaattinen hermosto aktivoituu ja saa aikaan kehon luonnollisten korjaustoimenpiteiden käynnistymisen sekä kehon palautumisen tasapainoiseen tilaan.
Voiko energiahoidosta olla haittaa?
Jos sinulla on juuri meneillään syöpähoitoja, suosittelen ottamaan energiahoitoa hoitojaksojen välissä, ei niiden aikana. Energiahoito on hyvin puhdistava hoitomuoto, joten mikäli energiahoitoa annetaan samanaikaisesti syöpähoitojen kanssa, on olemassa vaara, että keho alkaa puhdistautumaan annetuista lääkeaineista, jolloin niiden teho voi laskea.
Energiahoito vahvistaa tehokkaasti kehon omaa immuniteettijärjestelmää ja paranemismekanismeja, minkä vuoksi en suosittele hoitoa elinsiirtopotilaille. On olemassa pieni mahdollisuus siihen, että oma keho alkaa hylkiä siirrettyä elintä.
Tunnekehoa voidaan hoitaa turvallisesti aina ja siitä voi olla valtava hyöty myös edellä mainituista sairauksista toipumisessa.
Miten valmistautua hoitoon?
Sinun ei tarvitse mitenkään erityisesti valmistautua hoitoon. Sinun kannattaa pukeutua mukaviin, rentoihin vaatteisiin, joissa pystyt parhaalla mahdollisella rentoutua. Hoitoa varten ei tarvitse riisuutua. Ennen ja jälkeen hoidon on hyvä huolehtia riittävästä nesteytyksestä.
Miten toimin hoidon jälkeen ja kuinka kauan hoitovaikutus kestää?
Hoidon jälkeen sinun on hyvä kuunnella omaa kehoasi. Hoidon jälkeen saattaa väsyttää, jolloin keholle on hyvä tarjota sen tarvitsemaa lepoa. Nesteytyksestä on hyvä huolehtia nauttimalla runsaasti vettä.
Itse hoitotapahtuma on vasta hoidon alkusysäys ja hoidon vaikutus jatkuukin kehossasi vielä noin 3-5 päivää hoidon jälkeen. Kevyt liikunta on suositeltavaa, mutta raskaamman liikunnan ja esimerkiksi hyvin kuumassa saunomisen tai avannossa käymisen suosittelisin siirtämään parin päivän päähän hoidosta, jotta hoidon vaikutus on mahdollisimman tehokas.
Energialääketiede koululääketieteen rinnalla
Energiahoito kuuluu energialääketieteen piiriin ja lukeutuu täydentäviin hoitomuotoihin. Hoidon ei ole tarkoitus poissulkea länsimaisen lääketieteen hoitoa, vaan energialääketiedettä voidaan pikemminkin hyödyntää länsimaisen lääketieteen rinnalla entistä parempien hoitotulosten aikaansaamiseksi.
Jos sinun oireesi vaativat lääkärin arviota, olethan yhteydessä terveydenhuoltoon. Hoitava lääkäri vastaa aina sairauksien hoidosta ja seurannasta, enkä minä ota ota kantaa niiden hoitoon tai lääkitykseen.